Friss Hírek
  1. Megkezdte a felkészülést az U17/U18-as válogatott A behívott 18 játékosból 6 Vasasos!!!!
  2. Vasas Akadémia-Tatabányai KC 86-66 / NB1B
  3. SZEZONVÉGI TORNAGYŐZELEM PÉCSETT
  4. Budapesti serdülő bajnokság-rájátszás 1-5. helyért
  5. TFSE-Vasas Akadémia 80-85 NB1/B

BEAC Újbuda vs Vasas Akadémia

Női NB1 A csoport 2018-01-13 - 15:00
Budapest

Recap

Edzői értékelés

BEAC Újbuda – Vasas Akadémia 64 – 88

Női Nb1/A 12. Bajnoki forduló

 

Mérkőzés:

Nagy felkészülés előzte meg csapatunknál ezt a mérkőzést. Igyekeztünk maximálisan hozzáállni ehhez a mérkőzéshez, hiszen a győzelem létfontosságú volt. Ezt a játékosok is nagyon profin kezelték. Óriási motivációnk a mérkőzés elején már meg is mutatkozott. Az egyébként is jó kezdéseink közül ez az egyik legjobban sikerült, így éreztetve az ellenféllel, hogy győzni érkeztünk. Letámadásunk összezavarta az ellenfelet és a jó védekezéseinkből sok könnyű kosár érkezett. Emellett felállt védekezés ellen is fegyelmezetten játszottunk, így 12-25-ös előnnyel vágtunk neki a második negyednek.

Nem hagyott alább a lendületünk ebben a negyedben sem. Nagyon fontos volt, hogy bárki aki a beszállt a játékba jó teljesítményt hozott, így mindenki friss tudott maradni. Már a félidőig minden játékosunk szerepet kapott és mindenki hozzá is tett a jó játékhoz. A félidőig még 10 ponttal sikerült növelni az előnyt, így 23 pont különbséggel fordultunk.

A második félidőre azzal a céllal jöttünk ki, hogy nem adunk alább a lendületből és maximálisan állunk hozzá továbbra is és megmutatjuk, hogy 20 perc jó játéknál többre is képesek vagyunk. Ellenfelünk megpróbált felzárkózni és komolyabban feljönni és bár elveszítettük a harmadik negyedet sikerült a 20 pont feletti különbséget megtartani a záró tíz perc előtt.

A negyedik negyedben még sikerült rátenni és ezzel feltenni ezen a mérkőzésen az i-re a pontot. Nagyon fontos mérkőzésen sikerült egy remek produkciót felmutatni és ezért nagyon örülünk ennek a győzelemnek.

Összegzés:

Ezzel a motiváltsággal, hozzáállással és csapategységgel remélem, hogy a jövőben komolyabb csapatok ellen is sikerül majd partiban lenni, sőt győzni is. A héten két jó mérkőzés után joggal bízhatunk még pozitívabb eredményekben. Külön öröm, hogy a csapategység is megmutatkozott és, hogy a fiatalok komoly teljesítményt mutattak fel ismét!

Pontszerzők:

Demeter 2, Ambrus 2, Dombai 11, Tóth O. 11, Böröndy 19, Kalu 16, Karakasevic 18, Heljic 9

 

Földi Attila

2018-01-15

Nagyszerű győzelem a BEAC otthonában

Szint végig vezetve 24 pontos győzelmet aratott csapatunk riválisa ellen

 

BEAC – Vasas Akadémia 64 – 88

/12-25; 17-27; 17-15; 18-21/
Játékvezetők: Frányó Péter; Jurák Krisztián; Nagy Viktor
MKOSZ Ellenőr: Schäffer Béla

 

BEAC: Süle 9; György 9; Szabó II. D. 7/3; Suppán A. 5; Barnai J. 13
Csere: Galántai A. -; Pusztai 10/3; Angyal N. 1; Király L. 4; Pusztai S. 6;

Vasas Akadémia: Kalu 16; Böröndy V. 19/9; Kaposi-Demeter H. 2; Tóth O. 11; Karakasevic 18
Csere: Dombai 11/3; Heljic 9; Farkas F. -; Ambrus 2; Tóth D. –

 

Ugyan Suppán Anna kosarával a BEAC a hazaiak szerezték meg a találkozó első kosarát, de Tóth Orsolya, Karakasevic és Böröndy Vivien kosaraival 6-2-re már a Vasas vezetett. Eleinte tartotta magát a BEAC, de a Karakasevic – Böröndy párosra már az első negyedben sem volt ellenszerük, 8-15-nél következett az első hazai időkérés. Ez sem törte meg a vendégek lendületét, többek közt Dombai Réka és Heljic magabiztos játékának köszönhetően 10 perc után 25-12-re vezettek a Pasarétiek.
A második 10 percben sem változott a játékképe, ugyan Barnai Judit kosaraival 10 pontra feljött a BEAC (17-27), de Kalu Ezinne zsinórban szerzett 6 pontjával újra 16 volt a differencia a csapatok között. Kalu sikeres büntetőivel 41-21-nél érte el először a különbség a 20 pontot, s hiába próbáltak a hazaiak közelebb férkőzni, palánk alatt Karakasevic dominanciájával nem tudtak mit kezdeni, többek között ennek is köszönhetően félidőben 23 ponttal, 52-29-re vezetett a Vasas.
Fordulás után ugyan küzdött a BEAC, és próbált visszajönni a mérkőzésbe, de Tóth Orsolyáék nem hagyták, hogy közelebb férkőzzenek a hazaiak, annak ellenére, hogy 2 ponttal megnyerték a vendéglátók ezt a negyedet, nyugodtan várhatták Földi Attila lányai a záró 10 percet.
Az utolsó játékrészben már minden benevezett játékos szerephez jutott (köztük Tóth Dorina is, aki először szerepelt NB1-es mérkőzésen), a hazaiak ugyan szépen küzdöttek, de ezen a napon a vendégek több jó egyéni teljesítmény mellett a játék minden szegmensében felülkerekedtek fővárosi riválisukkal szemben, így megérdemelt 88-64-es győzelemmel jöhettek le a parkettről.

 

Csapatunkat a BEAC látja vendégül szombat délután

Csapatunkat a BEAC látja vendégül szombat délután

 

A DVTK elleni vereség után nincs sok ideje a szusszanásra Földi Attila lányainak, hiszen szombaton már a sereghajtó BEAC otthonában lépnek pályára. Mindenképpen szoros, végletekig kiélezett mérkőzésre van kilátás, hiszen az „odavágón” is csak 4 ponttal, 70-66-ra tudtak nyerni a Vasasos lányok. Mindkét együttesnek égető szüksége lenne a győzelemre, hiszen a BEAC ezzel megszerezhetné idénybeli első győzelmét, míg a Vasas egy esetleges sikerrel teljes mértékben leszakíthatná az MTK – BEAC kettőst a tabellán.
A sikerhez mindenképpen elengedhetetlen lesz, hogy 40 percen át koncentráltan, minél több hibára kényszerítsük ellenfelünket, illetve támadásainkat a lehető leghatékonyabban tudjuk befejezni.

 

BEAC Újbuda – Vasas Akadémia
2018.01.13. 15.00
Gabányi László Sportcsarnok
Játékvezetők: Frányó Péter; Jurák Krisztián; Nagy Viktor
MKOSZ ellenőr: Schäffer Béla

Results

Csapat1234TOutcome
BEAC Újbuda1217171864Loss
Vasas Akadémia2527152188Win