Friss Hírek
  1. Megkezdte a felkészülést az U17/U18-as válogatott A behívott 18 játékosból 6 Vasasos!!!!
  2. Vasas Akadémia-Tatabányai KC 86-66 / NB1B
  3. SZEZONVÉGI TORNAGYŐZELEM PÉCSETT
  4. Budapesti serdülő bajnokság-rájátszás 1-5. helyért
  5. TFSE-Vasas Akadémia 80-85 NB1/B

Atomerőmű KSC Szekszárd vs Vasas Akadémia

Női NB1 A csoport 2018-02-24 - 18:00

Recap

KSC Szekszárd – Vasas Akadémia 86 – 67

Női NB1/A 17. Bajnoki Forduló

 

Mérkőzés:

Talán a teltház és a szokatlanul jó hangulat miatt elég döcögősen kezdtük el a mérkőzést. Az ellenfelünk az első idei veresége után várhatóan nagy erőkkel kezdett és próbálta az első pillanattól a tudatunkra adni, hogy nincs esélyünk az otthonukban. Az első korai időkérésem után azonban felvettük a versenyt és sikerül kialakítanunk egy egál mérkőzést melyben jó védekezéssel és fegyelmezett támadással 22-19 volt a negyed végén.

A második negyed ebben a mederben ment tovább és nagyon szépen sikerült a listavezetőt nagy harcra kényszeríteni. Nem sikerült leszakadni az ellenfelünknek rólunk annak ellenére, hogy ismét sok pontot szereztek ellenünk, de a másik oldalon ebben mi is partnerek voltunk ezért egy gólgazdag félidő végén 45-41 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyedben még egy fokozattal magasabbra kapcsolt a Szekszárd és ez már pillanatokra összezavart minket. A negyeden derekán már sikerült kétszámjegyű különbséget kialakítania ez ellenfélnek, de még mindig szépen tartottuk magunkat és küzdöttünk elől és hátul is csak már mindezt több hibával ötvözve. Lélektanilag rossz 10 pontos kétszámjegyű hátránnyal jöhetett az utolsó negyed.

Ebben a negyedben már kezdtünk tompulni és elfáradni amit az erős ellenfelünk nézői szárnyain egyre jobban kihasznált. A végén a csapatunkban mindenki szerepet kapott és pályára lépett és azt lehet mondani, hogy tisztességesen helyt álltunk a bajnokságot vezető Szekszárd otthonában.

Összegzés:

Mérkőzésről-mérkőzésre tudunk egyre nagyobb ellenállást tanúsítani remek csapatok ellen, mint például a Cegléd és a Szekszárd voltak a héten. Úgy érzem a játékunk összeérett és még pár dolog kijavításával akár meglepetésekre is képesek lehetünk. A mérkőzés végeredménye nem tükrözi hűen azt a csatát ami pályán volt és a jó játékunkat.

Pontszerzők:

Böröndy 10, Kalu 17, Tóth O. 6, Dombai 9, Karakasevic 6, Mérész 12, Tóth D. 2, Ambrus 1, Heljic 4

 

Földi Attila

2018-02-26

Results

Csapat123TOutcome
Atomerőmű KSC Szekszárd22232286Win
Vasas Akadémia19221667Loss