Friss Hírek
  1. Pécsre látogat a legjobb 16 U18-as csapat
  2. Bátor játékkal kerekedtek felül ellenfeleinken a Cicák
  3. Szépen fejlődnek a Bolhák, két győzelmet is bezsebeltek
  4. Nem a terv szerint alakult a hétvége
  5. 100 pont fölött dobott serdülő/C csapatunk

PEAC-Pécs vs Vasas Akadémia

Női NB1 A csoport 2018-10-28 - 17:00
Pécs

Recap

FÁJÓ VERESÉG PÉCSETT

Bár a Vasas Akadémia húsz pontos vereséget szenvedett a PEAC-Pécs otthonában, a játék képe alapján az NBI/A legfiatalabb csapata szoros mérkőzést is játszhatott volna. 

A hazai csapat nyitott jobban a mérkőzésen, az első pár pontot is ők szerezték, ám szerencsére sikerült az első negyedben nekünk is felpörögni. Bár pontatlanok voltunk, támadásban egész szépen tartottuk magunkat. A védekezésünk sajnos sok sebből vérzett, így nagyon sok (23) pontot kaptunk.A második negyedben folytatódott ez a tendencia. Támadásban megvoltak a helyzeteink, azonban rendre kimaradtak, és még a büntetővonalról is pontatlanok voltunk. A másik oldalon még mindig nagyon sok pontot kaptunk, melyekből sok elkerülhető hibából történt.A szünet után jól nyitottunk, és közelebb zárkóztunk (10 pont alá), de egy két egymásutáni hibával ismét tíz pont fölé engedtük az ellenfelünket, akik e különbséggel a tudatukban nyugodtan és stabilan játszottak. Ebben az időszakban centereink fault problémákkal is küszködtek, hiszen Heljic Sara és Karakasevic Mija is 4-4 hibával álltak.Az utolsó játékrészben Földi Attila több agresszivitást kért a játékosaitól védekezésben, azonban erre már nem volt erőnk, így nem tudtunk változtatni a mérkőzés végkimenetelén. Mindkét centerünk kipontozódott, így palánk alatt a PEAC könnyű pontokat tudott szerezni.

“Nagyon sajnálhatjuk ezt a mérkőzést. A különbség nem tükrözi azt, hogy milyen harc volt, és nem éreztem magunkat alárendelt félnek. Leginkább azt nem tükrözi, hogy mennyire kevés plusz kellene ahhoz, hogy egy ilyen mérkőzés akár ki-ki meccs legyen. Egy picivel több fegyelem, kicsivel több koncentráció, és partiban tudnánk lenni ilyen erős csapatok ellen, akár idegenben is. Ezek a hibák a fiatal keretünk számlájára írható, de reméljük, hogy munkával és a meccseken szerzett tapasztalatokkal ezeket ki tudjuk javítani, és fejlődni a közelgő megmérettetések előtt” – mondta Földi Attila, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

PEAC-Pécs – Vasas Akadémia 87-67 (23-17, 22-15, 18-16, 24-19)
Pontszerzők:
PEAC-Pécs: Vanloo 18/12, Wentzel 10, Simon 6/3, Tetemondova 4 , Imovbioh 24. Csere: Gémes-Sarok 6, Ruják 9, Pucz -, Radonjic -, Kovács –
Vasas Akadémia: Bach 13, Dombai 13/3, Varga 6, Heljic 9/3, Karakasevic 10/3. Csere: Tóth 4, Böröndy 9, Vukov 3, Hizsnyik –

IRÁNY PÉCS

Vasárnap a PEAC-Pécs otthonába látogat a Vasas Akadémia felnőtt csapata.

Két nehéz mérkőzés után ismét kemény ellenfelünk lesz a hétvégén, Földi Attila csapata ezúttal Pécsre látogat, ahol a PEAC lesz az ellenfél.
A pécsiek négy mérkőzést játszottak már le a bajnokságban két győzelemmel és két vereséggel jelenleg a tabella hetedik helyét foglalják el. Meszlényi Róbert együttese a Szekszárdtól és a DVTK-tól kapott ki eddig, mindkét mérkőzésen szoros végeredmény született (a Szekszárd ellen 55-50, míg a DVTK ellen 82-77), míg az MTK a CEKK elleni párharcot győzelemmel zárták a pécsiek (az MTK ellen 76-47, a CEKK ellen 71-70).

A Vasas Akadémia eddig két bajnoki mérkőzésen van túl, a sokkal esélyesebb Szekszárd és a Győr is győzni tudott ellenünk.
Földi Attila, csapatunk vezetőedzője több szempontból is nehéz mérkőzésre számít, hiszen a pécsiek vitathatatlanul nagyobb erőt képviselnek nálunk, ráadásul az ifjúsági olimpiai szereplés miatt körülbelül egy hete edz újra együtt a teljes csapat. „Szeretnénk megint azt a harcos arcunkat mutatni, mint az első fordulóban, Győrben. Most is egy nagyon erős csapat ellen kell bizonyítanunk” – mondta Földi Attila, a Vasas Akadémia vezetőedzője. A teljes interjút megtekinthetik YouTube csatornánkon, az alábbi linken: https://youtu.be/urEwlApsajQ

A mérkőzés vasárnap 17:00-kor kezdődik a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Results

Csapat1234TOutcome
NKA Universitas Pécs2322182487Win
Vasas Akadémia1715161967Loss